webhosting

 

Wanneer u actief gebruik wilt gaan maken van uw domeinnaam, dan heeft u ook een webhosting pakket nodig. U krijgt ruimte op een van onze web-servers. Deze ruimte kunt u in principe net zo gebruiken als uw eigen computer. Het enige verschil is dat uw eigen computer bij u in de buurt staat, maar de server vaak tientallen kilometers bij u vandaan is.

Waarom heb ik webhosting nodig?
Er zijn 4 goede redenen waarom u een webhosting pakket voor uw domein kunt nemen:

1. Maak uw eigen website
Web Hosting houdt in dat u schijfruimte toegewezen krijgt op een server. Deze ruimte kunt u gebruiken door er (net als op uw computer) allerlei bestanden op te plaatsen. Het speciale van de server is dat u de bestanden via internet kunt bekijken. U kunt dus een eigen website maken. Als u een eigen bedrijf heeft, lid bent van een vereniging, of zomaar iets interessants te melden heeft: met een eigen website is het mogelijk om de hele wereld hiervan op de hoogte te brengen.

2. Eigen email
Een andere reden om een webhosting-pakket te bestellen is het feit dat u gebruik kunt gaan maken van email. Zodra het webhosting-pakket is aangemaakt wordt er ruimte voor u vrijgehouden waar emailberichten worden bewaard. U kunt deze berichten vervolgens ophalen op het moment dat het u uitkomt.

3. Zelf samenstellen van een email-adres
Waarschijnlijk heeft u al de beschikking over een eigen email-adres. Vaak wordt deze door uw internettoegang provider ter beschikking gesteld. Ook is het mogelijk om via een service zoals Hotmail een gratis email-adres te krijgen. Het nadeel met dit soort adressen is dat u niet de eerste en enige bent die er gebruik van maakt, dus de kans is groot dat u genoegen moet nemen met een adres als uwnaam@uwprovider.nl. Wanneer u een webhosting-pakket bestelt komt uw eigen domeinnaam achter @ te staan en kunt u zelf beslissen wat er voor @ komt. Voor bedrijven is het dus mogelijk om een professioneel en zakelijk uitziend adres te maken. Voor particulieren is het mogelijk om gewoon uw voornaam te gebruiken.

4. Overal ter wereld uw email lezen
Email wordt een steeds belangrijker communicatiemiddel. Het wordt dus ook steeds belangrijker dat u overal en altijd uw email kunt lezen, zelfs als u niet de beschikking heeft over uw eigen computer. Via Webmail kunt u overal ter wereld inloggen, en op die manier uw email lezen en versturen.